Již dříve v tomto roce jsme vás informovali, že má Apple náskok před konkurencí v technologii rozpoznávání obličeje přibližně 2 roky. Výrobci, kteří budou chtít v budoucnu implementovat technologii pro 3D skenování obličeje si tak budou muset počkat přibližně do konce roku 2019. Nová zpráva od společnosti Reuters toto tvrzení jenom potvrzuje. Dodavatelé senzorů pro 3D technologie si totiž ještě dají na čas.



„S ohledem na součástky dodavatelů Viavi Solutions Inc, Finisar Corp a AMS AG, s kterými jsou neobvyklé problémy, bude znamenat, že se masového rozšíření 3D skenování obličeje nedočkáme dříve než na konci roku 2019. To znamená, že Čínský Huawei, Xiaomi a další společnosti jsou skoro 2 roky za Applem, který svůj Face ID spustil minulé září se spuštěním prodeje výročního iPhonu.“

Systém Face ID stál Apple ohromné množství času i prostředků a také se neobešel bez problémů. Apple si však všemi problémy již prošel a nyní svou technologii může už jen zlepšovat. Není pochybností, že Apple plánuje Face ID rozšířit do budoucna i v ostatních zařízeních, čímž také nahradí původní čtečku otisků prstů – Touch ID.

Zdroj: macrumors.com