Začátkem tohoto měsíce analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo oznámil, že očekává, že Apple v druhém čtvrtletí tohoto roku uvede levnější počítač MacBook Air a o několik dní později druhá zpráva toto tvrzení podpořila.



DigiTimes nyní uvádí, že Apple plánuje vydat nový 13,3-palcový MacBook později ve druhém čtvrtletí roku. Zatímco DigiTimes nazývá notebook „MacBook“, není jasné, zda se bude jednat o nástupce MacBook nebo MacBook Air, avšak základní charakter zařízení a a velikost 12 palců naznačují, že toto nové zařízení může být součástí rodiny MacBook Air. Nicméně společnost DigiTimes tvrdí, že cena bude stejná nebo mírně vyšší než stávající MacBook Air, který začíná na 999 dolarů a zařízení bude obsahovat displej Retina.
Zpráva tvrdí, že se Apple do konce tohoto roku zaměří na dodávky šesti milionů kusů nového notebooku, přestože analytici DigiTimes věří, že čtyři miliony jsou pravděpodobnějším číslem vzhledem k odhadovaným cenám. Vedle nového počítače MacBook Air nebo MacBook společnost DigiTimes říká, že Apple připravuje také aktualizované modely iPadu pro uvedení na trh ve druhém čtvrtletí a nové modely iPad Pro, které by měli vyjít v druhém pololetí letošního roku.

Zdroj: macrumors.com