V předběžném hodnocení nových modelů Samsung Galaxy S9 a Samsung Galaxy S9+ zvítězil displej S9 a fotoaparát S9+ nad iPhone X, ale pokud jde o výkon, iPhone X je stále jasným vítězem.



V porovnávacím testování, provedeným společností AnandTech, modelu Samsung Galaxy S9, vybaveného čipem Exynos 9810, vyhrál v každém srovnávacím testu čip A11 zabudovaný v iPhone X. Samsung používá ve svých nových zařízeních Galaxy dva samostatné čipy: Exynos 9810 a Snapdragon 845 od společnosti Qualcomm. Čip Exynos 9810 je lepší než Snapdragon 845, ale zcela neodpovídá čipu Apple A11 Bionic.

V testu WebXPRT, který měří úlohy založené na HTML5 a JavaScript, čip A11 získal 352 bodů, oproti čipu Exynos 9810, který získal 178 bodů a čipu Snapdragon 845, který získal 295.

V testu Speedometer 2.0, kde byly porovnány iPhone X (A11), iPhone 8 (A11) a iPhone 7 (A10) vyhrály oba procesory používané v nových zařízeních Samsung. Pokud jde ale o grafický výkon, iPhone X porazil oba varianty čipů Samsung.

Kompletní benchmarky nových zařízení Samsung a závěry společnosti AnandTech lze přečíst na webu společnosti AnandTech, je ale zřejmé, že Samsung ještě stále nedokáže konkurovat výkonnosti Apple. Je také třeba poznamenat, že existuje ještě jedna oblast, kde Samsung nemůže konkurovat Apple, a to rozpoznávání obličeje. Jak zdůrazňuje CNET, Galaxy S9 a Galaxy S9+ i nadále používají 2D systém pro rozpoznávání obličeje a duhovky, který se nedá srovnávat s bezpečností technologií 3D rozpoznávání obličeje Apple.

 

Galaxy S8, která využívala stejnou funkci 2D, byla schopna oklamat fotografie, zatímco Galaxy S9 je vybaven technologií „iris“, která byla vylepšena, aby rozpoznala jedinečné vzory duhovky z větších vzdáleností a aby lépe odolávala pokusům o obelhání funkce. Vzhledem k tomu, že funkce rozpoznávání obličeje u Samsungu není tak bezpečná jako Face ID, jihokorejská společnost ji nadále páruje s rozpoznáváním otisků prstů, což je biometrická metoda ověřování, kterou společnost Apple opouští ve prospěch Face ID.

Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo uvedl, že výrobci telefonů Android jsou dva a půl roku práce za společností Apple, pokud jde o techniku rozpoznávání obličeje, takže může ještě chvíli trvat, než bude mít Samsung podobný systém, který dokáže nahradit skenování otisků prstů.

Zdroj: macrumors.com