Samsung Galaxy S9 a S9+ sesadil iPhone X a Google Pixel 2 s nejnovějším modelem ze stávajících favoritních příček špičkových smartphonů na focení. Dodává se s podobným nastavením se dvěma kamerami jako Galaxy Note 8, ale na hlavním fotoaparátu přidává objektiv s proměnlivou clonou.



V tmavých podmínkách využívá fotoaparát velmi rychlou f / 1,5 clonu pro maximální zachycení světla. Při jasnějším světle se přepne na pomalejší hodnotu clony f / 2,4 pro optimální detail a ostrost.

Přidejte do mixu 2x optický zoom na sekundární fotoaparát a režim super pomalého pohybu a S9 + nabízí jednu z nejkompletnějších funkcí pro zobrazování smartphonů.

Bokeh

Šum

Samsung Galaxy S9+ dosáhl nejlepších výsledků v šumu všech zařízení, která jsme dosud testovali. Jak můžete vidět na níže uvedených vzorcích, v jasném světle ve vzdálenosti 1000 luxů je obraz Samsungu výrazně čistší a plynulejší než jeho protějšek Apple a Google. Model S9+ si zachovává svou výhodu v šumu ve všech světelných úrovních a 5 luxový snímek ve spodní řadě v nižších podmínkám. Obě zařízení iPhone X a Google Pixel 2 zaznamenávají výrazně zrnitější obrazy. Naopak, agresivní redukce šumu chromatického zvuku od společnosti Samsung může vymazat některé jemné barevné detaily.

Zoom a Bokeh

V níže uvedeném srovnání můžete vidět, že S9 Plus dosahuje lepšího detailu, s menšími artefakty a nižší úrovní šumu při faktoru 4x zoom než Apple iPhone X. Google Pixel 2 se skvěle hodí pro kameru s jedním objektivem, ale bez speciálního tele-objektivu, nemůže konkurovat modelům Samsung a Apple.

Expozice a kontrast

Mezi modely Galaxy S9+, iPhone X a Google Pixel 2 můžete vidět srovnání dynamického rozsahu ve vzorcích níže. Samsung dosahuje nejširšího dynamického rozsahu – obzvláště výrazný v nejvýznamnějších oblastech rámu, kde se zachovává spousta detailů. V některých scénách může být efekt velmi silný, což vede k mírně nepřirozenému vzhledu. To je však spíše otázka osobní preference.

Barva

Fotoaparát Samsung Galaxy S9+ obvykle poskytuje dobrou barvu ve všech podmínkách fotografování. Některé body jsou odečteny pro příležitostně viditelné mírně růžové nebo modré odlitky ve venkovních scénách způsobené automatickým systémem vyvážení bílé. Odpovědi barev na třech kamerách v našem níže uvedeném srovnání jsou poměrně podobné a rozdíly jsou způsobeny především rozptylem expozice.

Textura

V hodnotě 1000 luxů vidíme, že Samsung Galaxy S9 Plus zachycuje velmi dobré detaily, ale velmi zaostává za špičkovou technologií Google Pixel 2. Při nízké hladině světla 20 luxů Samsung zachycuje nejčistší snímek srovnání, ale úroveň detailů a jemné textury jsou opět na dotyku na zařízení Google.

Zoom

Jak můžete vidět níže na uvedených ukázkách, obraz se zoomum Galaxy S9+ se velmi dobře srovnává s konkurencí od společnosti Apple a Google.

Zdroj: dxomark.com