Neexistuje snad žádné porovnání iPhonu X a Samsungu Galaxy S9, ve kterém by nebylo zmíněno, že Galaxy S9 na rozdíl od iPhonu X disponuje sluchátkovým Jackem. Spousta lidí předpokládalo, že Samsung sluchátkový konektor také odstraní z jeho vlajkové lodi. Tak se ale nestalo a Samsung se ponecháním kontroverzního konektoru dokonce chlubí. Jak jsme vás již při představení informovali, Samsung si dokonce na konferenci dělal srandu z jeho přímého konkurenta – iPhonu X – protože nedisponuje jack konektorem. V tomto článku se dozvíte, proč Samsung nenásledoval stopy Applu a sluchátkový jack na svých telefonech i nadále nabízí.



John Gruber z Daring Fireball poskytl zajimavý vhled do situace, proč se Samsung i přes nátlak okolí stále nezbavil sluchátkového konektoru na jeho telefonech. Gruber zmiňuje, že Apple je společnost, která dělá věci, které budou lidi milovat v budoucnu, zatímco Samsung je společnost, která dělá to, co jejich zákazníci chtějí. Applu se podařilo zbavit Jacku díky dvěma hlavním důvodům. Prvním je Apple W1 Bluetooth čip a druhým je Lightning port. W1 čip umožňuje bezproblémové a intuitivní párování AirPodů a dalších produktů s W1 čipem s iPhonem. Android zařízení zatím nic takového nemají.

Druhým a důležitějším důvodem, proč Samsung stále neodstranil jack z jeho zařízení je, že jediným způsobem kromě bezdrátového připojení by byl USB C konektor. Trh s USB C sluchátky je však maximálně nepřehledný a sluchátka jsou také dost drahá. A nejen že sluchátka s USB C konektorem je opravdový problém sehnat, ale je potřeba sehnat také správný typ konektoru. Například majitelé Google Pixelu 2 si musí pořizovat sluchátka se správným typem tohoto konektoru. Teď si můžete říci, že Lightning sluchátka na tom nejsou o nic lépe, jelikož Lightning sluchátka je ještě větší problém sehnat. Vtip je v tom, že redukci z USB C na 3,5 mm jack je snad ještě těžší sehnat, než USB C sluchátka. Dokud se tedy nezlevní USB C sluchátka nebo Android telefony nedostanou konkurenci pomyslnou konkurenci pro W1 čip, pravděpodobně v případě odstranění Jacku nebude mít tento kontroverzní konektor žádnou plnohodnotnou náhradu.

Zdroj: iphonehacks.com