Analytik Blayne Curtis z finančního portálu Barclays nedávno strávil týden v Asii jednáním s firmami z dodavatelského řetězce Applu. Dnes se pochlubil svými poznatky z oblasti iPhonu, AirPodů a také HomePodu.



Co se týče AirPodů, analytici očekávají stálý růst prodejů těchto bezdrátových sluchátek i v budoucnosti. Portál Barclays předpověděl, že Apple letos vyrobí pravděpodobně 30 milionů kusů AirPodů. Pro srovnání analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities tvrdí něco okolo 26-28 milionů. Apple ale může mít nějaký problém s produkcí jablečných bezdrátů. Například v USA nebo některých dalších zemích si na ně na Apple Online Storu ještě počkáte 12 – 13 dní. I přes to, že Apple nezveřejnil prodeje AirPodů, CEO Tim Cook se vyjádřil, že prodeje nositelného příslušenství meziročně vzrostly o 70%.

Kde už to však není tak růžové, je HomePod. Podle portálu Barclays byly prodeje zatím spíše menší než očekávané. Jednotek bylo zatím vyrobeno okolo 6-7 milionů, nicméně je neznámé, kolik se skutečně prodalo.

Nakonec jsme se dozvěděli také zajímavé informace o nacházejících iPhonech. Z dodavatelského řetězce se nám dostalo další potvrzení našeho předchozího tvrzení o 3 letošních verzích iPhonů, včetně 6,1″ levnějšího modelu.

Zdroj: macrumors.com