Samsung je hlavním dodavatelem OLED displejů pro iPhone X a právě tohoto konkurenta porazil samotný dodavatel. Samsung Galaxy S9 má nejlepší displej na trhu podle laboratorní analýzy společnosti DisplayMate. Obrazovka na nejnovějším telefonu společnosti Samsung ukázala konzistentní výkonnost displeje Top Tier a stala se prvním displejem, který získal hodnocení All Green ve všech laboratorních testovacích a měřicích kategoriích u DisplayMate.



V loňském roce DisplayMate ocenil iPhone X jako nejlepší výkonný smartphone na trhu a rovněž gratuloval Samsungu – dodavateli obrazovek pro Apple iPhone X. Vysoce výkonné a nádherné zobrazení, skvělá přesnost barev a vyvinutá technologie.

Samsung Galaxy S9 nyní kraluje v žebříčku s displejem včetně nejvyšší absolutní barevné přesnosti, nejvyššího jasu displeje, největšího nativního barevného gamutu, nejvyššího kontrastu a nejnižší odrazivosti obrazovky. Navzdory tomu má displej 3K rozlišení 2960×1440 v S9 stejnou energetickou účinnost jako ten, který se nachází na Galaxy S8 a Galaxy Note 8.

DisplayMate označil displej za vizuálně nerozlišitelný od perfektní, díky vysoké absolutní barevné přesnosti 0,7 JNCD, což je „téměř jistě lepší než váš stávající smartphone, televize 4K Ultra nebo HDTV, tablet, laptop a počítačový monitor“. Displej s rozlišením 2 960 x 1 400 s 570 PPI a odrazivost 4,4 procenta, která měří čitelnost displeje za jasných podmínek.

Tento displej se bude údajně používat další 3-5 let ve špičkových chytrých telefonech.

Zdroj: macrumors.com