Samsung sice spustil svůj systém pro rozpoznávání obličeje mnohem dříve než Apple, jeho systém byl však postaven pouze na rozpoznávání obrazu z kamery. Jak jsme vás před pár týdny informovali, ani nejnovější Samsung Galaxy S9 nemá systém pro rozpoznávání obličeje, který by byl schopen konkurovat dnešnímu Face ID. Dokonce ani Samsung samotný tomuto systému nevěří, jelikož jej nezpřístupnil pro svou platební službu Samsung Pay. Slavný analytik Ming Chi Kuo dokonce zveřejnil svůj názor, že je Apple dva roky před konkrencí se systémem rozpoznávání obličeje. Samsung ale podle nejnovějších informací pracuje na opravdovém systému pro rozpoznávání obličeje.



Korejská zpráva tvrdí, že se Samsung v poslední době opravdu zaměřuje na vývoj nového systému pro rozpoznávání obličeje, který by (narozdíl od stávajícího systému) pracoval ve 3D. Systém už by tak nebylo možné oklamat pouhým obrázkem. Podle zprávy se o vývoj technologie stará Izraelský startup Mantis Vision a jako dodavatel 3D senzorů by měla být firma Namuga. To je stejná firma, která dodává moduly pro Intel realSense, používané například v noteboocích a tabletech společností ASUS, HP, Dell, Lenovo, nebo Acer.

Apple svému Face ID věří. Není divu. Je to jediný způsob ověřování, který jeho aktuální vlajková loď nabízí. Na rozdíl od přístupu Samsungu, jehož čtečka je sice rychlá, ale už méně bezpečná, je systém skutečně výborně zabezpečen a jen tak jej neoklamete. Apple do vývoje věnoval skutečně tolik úsilí, že v budoucnu již neplánuje rozvíjet starší systém Touch ID, ale plánuje i ostatní zařízení vybavit hardwarem pro nový ověřovací systém. Samsung tak sice opět byl první, ale jeho řešení problému je v podstatě nepoužitelné. Stejně jako další pokusy, jako například čtečka oční duhovky.

Zdroj: 9to5mac.com