Zdá se, že služba Snapchat plánuje povolit více připojených aplikací třetích stran, které mají přístup k některým nebo všem datům Snapchat. Server Mashable na stránce nastavení nejnovější beta verze zaznamenala novou kartu Připojené aplikace.



Na stránce se nezobrazuje nic kromě textu, který zní: „Tyto aplikace jsou připojeny k vašemu účtu Snapchat. Vyberte aplikaci, chcete-li zkontrolovat její přístup.“ Vzhledem k tomuto kontextu by tato část mohla velmi brzy ukázat, jaké aplikace třetích stran se připojili přímo k vašemu účtu Snapchat. V současné době je to umožněno aplikaci Bitmoji, kterou Snapchat koupil v roce 2016 a aplikaci Shazam.

Jak říká Kerry Flynn z Mashable, není to zrovna nejlepší doba, aby společnost nabídla přístup k dalším aplikacím: ve světle diskuse o soukromí na Facebooku se mnoho uživatelů rozhodlo zakázat přístup ke svým účtům aplikacím třetích stran. Začátkem tohoto měsíce společnost Snapchat přidala novou funkci mapy, která zobrazuje umístění vašich přátel, což bylo také něco, co vyvolalo obavy o ochranu soukromí.

Zdroj: 9to5mac.com