Na konci roku 2016 Snapchat představil své první hardwarové zařízení. Jednalo se o brýle Spectacles, které nabídly malou kamerku, která mohla pořizovat krátká videa z pohledu první osoby. Tyto videa poté mohly být nahrávány do aplikace Snapchat přes iOS i Android. I přes to, že společnosti Snap stále na skladech leží obrovské zásoby neprodaných brýlí Spectacles a společnost je přibližně 40 milionů USD ve ztrátě, nejnovější úniky naznačují, že společnost pracuje na druhé generaci těchto brýlí. A dočkat bychom se měli rovnou dvou verzí.



Nejnovější zpráva přišla ze serveru Cheddar, který tvrdí, že další generace Spectacles bychom se mohli dočkat už letos na podzim. Zpráva zmiňuje, že brýle jsou právě ve výrobě. Druhá generace by měla nabídnout voděodolnost, opravu chyb, vylepšení výkonu, nové barevné kombinace, ale kromě toho by neměla zaznamenat žádné dramatické změny.

Po této generaci má Snapchat v plánu ambicióznější verzi pro rok 2019. Ta by měla mít úplně nový design, vestavěnou GPS, dva fotoaparáty, pokročilejší technologii pro snímání 3D videa. Zatímco první verze Spectacles stála 130 USD, třetí generace by měla stát až 300 USD. Obě verze by tak mohly obsahovat funkce rozšířené reality a v budoucnu tak konkurovat brýlím Apple Glasses, pokud se stanou realitou.

Zdroj: macrumors.com