Snapchat dnes oznámil, že dále rozšiřuje svou funkci Snap Map. Jak uvedl The Verge, Snapchat zahajuje novou funkci nazvanou Map Explore, která poskytuje informace, když vaši přátelé cestují nebo se účastní nějaké akce.



když otevřete Snap Map, nyní uvidíte karty v dolní části rozhraní s podrobnostmi o událostech a kde jsou vaši přátelé. Pokud se například některý z kamarádů rozhodne cestovat letadlem, Map Explore vám ukáže kartu s informacemi, že „Tommy letěl z Tucsonu do Chicaga“. Mezi kartami můžete posunout prstem, abyste zobrazili informace o vašich ostatních přátelích, stejně jako informace o probíhajících událostech. Můžete například zobrazit kartu pro různé koncerty, sportovní události apod. Chcete-li se dostat k funkci Snap Map, klikněte, jako byste zvětšovali zobrazení fotoaparátu v aplikaci.

Odtud byste měli vidět funkci Snap Map a novou kartu Map Explore v dolní části obrazovky. Snap uvádí, že aktualizace v této funkci jsou založeny na změně a aktualizaci umístění vašich přátel. Aktualizace je odvozena z míst, kde je aplikace otevřena. To znamená, že pokud přítel neotevřel aplikaci Snapchat za 8 hodin, jeho umístění zmizí. V každém okamžiku je pro každého uživatele viditelný pouze jeden stav a každý stav může být zobrazen až 24 hodin. Nová funkce Map Explore bude postupně vložena do aplikace v následujících několika týdnech.

Zdroj: 9to5mac.com