Společnost Adobe dnes oznámila, že ukončuje svůj software pro tvorbu webových stránek Adobe Muse pro Mac a PC. Proces vypnutí začíná dnes konečným vydáním Muse, i když technická podpora pro zákazníky Creative Cloud bude pokračovat do 20. května 2019.



Po tomto datu společnost Adobe oficiálně ukončí vývoj nových funkcí pro tento software. Adobe Muse byl spuštěn v roce 2012 a nabízí uživatelům možnost vytvářet webové stránky bez nutnosti psát nějaký kód. Společnost Adobe uvedla, že zatímco se hluboce zavázala k vizi Muse, trendy v posledních letech způsobily, že společnost vyvíjí své strategie týkající se tvorby webových stránek. Pokud vytváříte složité webové stránky a aplikace, můžete nyní používat Adobe XD.

Ačkoli XD nevytváří kód k webu jako Adobe Muse, XD je komplexní řešení, které umožňuje uživatelům navrhnout, prototypovat a spolupracovat se zainteresovanými stranami a vývojáři, aby vytvořili webové stránky. Pokud vytváříte webovou prezentaci kreativního díla, můžete pomocí Adobe Portfolio vytvořit krásné portfóliové webové stránky, které mohou být také připojeny k platformě Behance.

Adobe vysvětluje, že uživatelé budou moci stále otevřít Muse na svých počítačích Mac nebo Windows, stejně jako upravit nebo vytvořit nové webové stránky v aplikaci. Ale po 20. květnu 2019 již nebudou žádné aktualizace kompatibility nebo opravy chyb, které by se mohly objevit, když uživatelé publikují webové stránky vytvořené službou Muse.

Zdroj: macrumros.com