Apple uvedl Face ID v iPhone X a jakmile zjistil, že tento systém je velmi bezpečný a byl skvěle přijat, pomale opouští funkci Touch ID ve všech svých budoucích zařízení. Zdá se, že letecký průmysl má stejný názor.



Společnost British Airways zkouší rozšířit systém Face ID, jako náhradu za palubní vstupenky u brány a říká, že její dosavadní zkušenosti ukazují, že umožňuje cestujícím nastoupit na palubu letadel doslova za polovinu času. Podobně jako Face ID zabudovaná do mobilních telefonů, British Airways používají technologie s vysokým rozlišením a umožňují zákazníkům procházet bránou pomocí jedinečných rysů obličeje a přizpůsobují je pasům nebo vízům.

Brány na letišti v Los Angeles, používané společností British Airways, vedly k tomu, že letecká společnost přijala na palubu více než 400 zákazníků za 22 minut – což je o míň jak polovinu času, když tato technologie není použita. Systém využívá technologii rozpoznávání obličeje pro ověření totožnosti zákazníka a to ho automaticky propojí se všemi záznamy, které jsou již uloženy v systémech CBP. Cílem je výrazně snížit čas strávený ve frontách příjezdu. Engadget poznamenává, že jak Jet Blue, tak Delta také zkoušejí systémy rozpoznávání tváře.

Zdroj: 9to5mac.com