Pokud vlastníte HomePod a hledáte způsoby, jak získat více z inteligentního reproduktoru, kromě použití integrovaných služeb, zvážte jeho použití s dalšími zařízeními Apple. V dnešním článku si ukážeme, jak používat HomePod pro přehrávání zvuku z počítače Mac a Apple TV.



Použití Apple TV nebo Macu jako zdroje zvuku pro HomePod je užitečný způsob, jak zlepšit kvalitu zvuku pro média, pokud je zvuk ze zařízení obvykle propojen pomocí reproduktorů nebo sluchátek nižší kvality. Například HomePod je mnohem hlasitější a vytváří bohatší zvuk ve srovnání s vestavěným reproduktorem Mac mini.

Streamování z počítače Mac

Nejprve se ujistěte, že váš HomePod a Mac jsou připojeny ke stejné síti Wi-Fi. Klikněte na ikonu reproduktoru na panelu nabídek na počítači Mac a vyberte ze seznamu připojených zařízení položku HomePod. Jakmile je vybrán, veškerá hudba a další zvuky na počítači Mac by se měly začít streamovat do vašeho HomePodu.

Je možné streamovat i do dvou HomePodů z počítače Mac současně s aplikací iTunes. Klepněte na ikonu AirPlay a zaškrtněte políčka vedle každého HomePodu. Alternativní metodou je použití aplikace AirFoil, která provádí podobný úkol, ale má více možností přizpůsobení.

Streamování z Apple TV

Připojení HomePodu k Apple TV funguje nejlépe pomocí čtvrté generace Apple TV podporující tvOS 11. Zatímco třetí generace Apple TV je také kompatibilní, bude mít omezenou konektivitu ve srovnání s novějšími modely Apple TV. Na Apple TV třetí generace přejděte do části Nastavení, přejděte na možnost Zvuk a vyberte jako výchozí položku HomePod.

U modelů čtvrté generace, včetně Apple TV 4K, odhalte panel Info. Posunutím přejděte na možnost Zvuk a vyberte položku HomePod. Pokud máte nainstalovaný tvOS 11, je zde nová zkratka, která usnadňuje připojení přímo z domovské obrazovky. Podržte stisknuté tlačítko pauzy na dálkovém ovladači, abyste vyvolali nabídku AirPlay a pomocí tohoto menu povolili HomePod.

Další doporučení

Existuje několik hlasových příkazů Siri, které můžete používat s HomePod k verbální správě přehrávání obsahu na připojeném zařízení, ale jsou omezeny na několik příkazů. Zatím tento seznam příkazů zahrnuje přeskakování dopředu a dozadu během přehrávání, přehrávání a pozastavení a úpravy hlasitosti. Existuje také několik problémů s implementací AirPlay.

Například Apple TV automaticky pozastaví obraz, aby synchronizoval přehrávání s HomePod, což způsobilo zpoždění při každém pozastavení a přehrávání obsahu. AirPlay také vyžaduje, abyste se ručně připojili k domácímu počítači vždy, když reproduktor přehrává z jiného zdroje, včetně jeho vestavěné funkce Apple Music. Tyto problémy a další by měly být opraveny, jakmile bude vydán AirPlay 2, což bude později v tomto roce.

Zdroj: appleinsider.com