iPhone SE 2 by měl být následovníkem tak oblíbeného 4″ iPhonu SE. O tom, zda se jej letos dočkáme, nebo ne se stále spekuluje. Dosti pravděpodobným datem je představení na březnové konferenci (27. března), o které jsme vás informovali včera. Již v minulosti jsme vám nabídli pohled na futuristický design iPhonu SE 2, pojďme dnes nahlédnout na to, jak by mohl následovník slavného prcka vypadat ve skutečnosti.



Jak jsme se již v úvodu zmínili, displeje přes celou přední část se bohužel nedočkáme. Vlastně by to pro Apple znamenalo hlavně zvýšení výrobní ceny. To by spoustu zákazníků odradilo, jelikož velké množství zájemců o iPhone SE jej preferují hlavně díky jeho nižší ceně. Applu se zkrátka nevyplatí investovat do tak malého zařízení, které netvoří majoritní zisky. Přesto bychom se vylepšené druhé verze mohli dočkat. Slavný designér Martin Hájek si pro nás připravil reálné 3D vizualizace toho, jak by mohl nástupce iPhonu SE vypadat.

Martin Hájek je své vizualizaci vytvořil iPhone, který by vycházel z designu stávajícího iPhonu SE. Design by byl však osvěžen skleněnými zády. Musím uznat, skleněná záda se mi zejména se zlatou barvou opravdu líbí. Apple by tím vzhled stávajícího iPhonu SE osvěžil a navíc by mohl i levnější iPhone získat kompatibilitu s bezdrátovým nabíjením.

Méně lákavou změnou, kterou Martin Hájek ve své vizualizaci zahrnul, je vystouplá čočka fotoaparátu. K této změně však Apple s největší pravděpodobností nepřistoupí, neboť k ní v případě tlustšího těla není důvod. Na celou galerii se můžete podívat přímo na stránce Martina Hájka – zde.

Zdroj: martinhajek.com