Jan Brezina sice už udělal pěkné porovnání iPadu Pro a nového iPadu, ale i tak se pojďme podívat na podrobnějších technické srovnání. Nový iPad se může zdát jako velké lákadlo s podporou Apple Pencilu, čipu Apple A10 Fusion, 2GB pamětí RAM, stereo reproduktory, velikostí 9,7″ a rozlišením 2048×1536 pixelů.



Ovšem není všechno zlato co se třpití, někteří by si snadno mohli v euforii myslet, že nový iPad to natřel ve velkém stylu loňskému iPadu Pro a je jedno jestli jde o 10,5″ velikosti a nebo 12,9″.

Musíme si uvědomit, že iPad Pro má stále o generaci lepší čip A10X Fusion, 4 GB RAM (jednou tolik), lepší zadní fotoaparát 12 megapixelů s podporou 4K a přední 7 megapixelů, mimochodem 4 reprodoktory. Když si to sečteme, tak loňský iPad Pro je téměř ve všech specifikacích jednou tak lepší, rychlejší nebo větší, než právě nově představený iPad 2018.

Navíc nový iPad má stále starší technologii Touch ID a pokud se letos dočkáme nového iPadu Pro, tak rozhodně s Face ID, kde bude zároveň i změněn i design, protože najednou nebude potřeba místo pro Home Button s Touch ID. Displej bude mít tedy mnohem tenčí rámeček.

Samozřejmě tomu odpovídá jasně i cena, ale pokud nejste nároční uživatelé a budete používat iPad pouze na internetovou konzumaci sociálních sítí, internetu, knih a her, malováním a psaním poznámek pomocí Apple Pencilu, tak si v pohodě vystačíte s novým iPadem.

Pokud budete chtít využívat iPad na úpravu fotografií, skládání hudby nebo stříhání filmů, tak tam už výkon iPadu Pro půjde poznat a to včetně větších kapacit úložistě.

Jinak hezké porovnání iPadu Pro a nového iPadu udělal Jan Brezina.