Tim Cook dnes na pódiu Lane Tech College v Chicagu oznámil několik novinek. Všechny byly zaměřeny na studium, učitele a žáky. Nezapomněl se ale také zmínit o tom, že tvorba digitálních knih bude nyní možná i a iPadu.



 

 

Spolu s odhalením aktualizace cenově dostupného 9,7-palcového modelu iPadu s podporou Apple Pencil, Tim Cook uvedl, že bohaté funkce pro tvorbu digitálních knih, které vyžadovaly software iBooks Author for Mac, budou zasazeny přímo do nadcházející verze textového editoru Pages pro iPad a Mac.

Uživvatelé měli možnost díky šablonám tvořit velké věci už dříve. Nyní ale přicházejí nové šablony a tvorba digitálních knih bude možná čistě na iPadu. Tak třeba nová funkce Smart Annotation vám umožní editovat text souboru, ale přikotvené poznámky zůstanou u slov, kam jste je dali a nikam se vám ani při práci nerozhodí. Pokud upravíte text v dokumentu, budou se přemísťovat všechny přidružené značky.

Na konferenci také bylo odhaleno, že Apple pracuje na nové verzi iWork, představil program pro učitele Schoolwork, nový iPad nebo třeba pastelkový stylus.

zdroj: idownloadblog.com