Taiwanské zprávy Commercial Times ve čtvrtek oznámily, že Apple zastavil u společnosti Wistron, výrobu telefonů iPhone 8 Plus ve své továrně v Kunshanu v Číně na dobu dvou týdnů, dokud se nepodařilo vyšetřit údajné použití vodotěsných komponent od dodavatele, který nebyl certifikovány společností Apple.



Wistron penalizoval několik vedoucích pracovníků na vysoké úrovni ve snaze získat zpět důvěru Applu. Zároveň Wistron odmítl zprávu, která tvrdí, že byla výroba iPhonů v Číně pozastavena společností Apple kvůli údajnému použití „neoprávněných komponent“.

Akcie společnosti Wistron klesly po zprávě o více než 5 procent. Společnost Wistron dodává firmě Apple menší část modelů iPhone 8 Plus ve srovnání s konkurenčním dodavatelem Foxconn, který tvoří až 80 procent mobilních telefonů, ačkoli Wistron se nedávno stal hlavním výrobcem iPhonů v Indii.

Tchajwanská firma údajně investovala zhruba 157 milionů dolarů na vybudování nové montážní linky v Bengaluru, kde plánuje výrobu iPhone SE a potenciálně iPhone 6s pro indický trh.

Zdroj: macrumors.com