Dodavatel iPhone v Indii získal souhlas pro novou výrobnu ve výši 105 mil. USD v blízkosti technologického centra Bengaluru. Nová výrobna umožní rozšířit místní produkci iPhone v zemi.



Wistron v současné době vyrábí v zemi pouze iPhone SE, ale poslední zpráva říká, že Apple plánuje zahájit místní výrobu iPhone 6s. Společnost Wistron v loňském roce začala hledat místa pro novou výrobnu, poté, co Apple oznámil, že příjmy z Indie se meziročně zdvojnásobily. Indická vláda využívá přístup k výrobě iPhone v zemi. Reuters uvádí, že vláda schválila žádost o výrobnu na 43 akrech pozemku a podporuje touhu společnosti po vyrábění více modelů ve vlastní zemi.

„Když začaly diskuse, jejich požadavek byl 50-100 akrů,“ prohlásil hlavní vládní úředník pro agenturu Reuters, „ale nebyli jsme schopni okamžitě poskytnout celý prostor.“ Úředník, který odmítl být jmenován, dodal, že stát ujistil, že Wistron splnil požadavky země. Přestože Apple má v Indii v současné době pouze 3% podíl na trhu, analytici se domnívají, že má obrovský potenciál. Analytici vidí Indii jako klíčovou pro ambice společnosti Apple na větší globální podíl na trhu, protože prodeje telefonů se zpomalily na vyspělých trzích.

Zdroj: 9to5mac.com