Společnost Apple dnes oznámila, že její 29. ročník konference Světových vývojářů bude zahájen v pondělí 4. června a bude trvat do pátku 8. června s konferencí, která se bude konat opět v Kongresovém centru McEnery v San Jose, Kalifornie.



Tento termín jsme na našem magazínu předpokládali už 16. února 2018, tedy měsíc před oficiálním představením termínu pro letošní rok. Samozřejmě budeme celé dění kolem konference sledovat a ihned informovat o představení všech nových systémů a produktů od společnosti Apple.

Vývojáři se mohou od dnešního dne zaregistrovat, aby se mohli zúčastnit. Apple tvrdí, že registrace bude otevřena až do čtvrtka 22. března 10:00 hodin tichomořského času. Jak je typické, společnost Apple si díky oblíbenosti konference zvolí účastníky WWDC a používá k tomu loterijní systém.

Vstupenky budou oceněny ve výši 1.599 USD a to pouze pro vývojáře, kteří vyhrávají lístky v losování Applu, ti  následně budou moci zakoupit vstupenku na WWDC. Chcete-li vstoupit do loterie, musíte být členem Programu pro vývojáře společnosti Apple nebo programu Apple Developer Enterprise od 13. března 2018 v 10:00 tichomořského času.

Vývojáři, kteří budou vybráni prostřednictvím losování vstupenek na WWDC, ty budou oznámeni do 23. března v 17:00 hodin tichomořského času. Apple také plánuje, aby se studentům a členům organizací STEM zúčastnilo až 350 studentských stipendií WWDC. Stipendia poskytují bezplatnou vstupenku WWDC, bezplatné ubytování a bezplatné členství v programu Apple Developer na jeden rok.

Podání stipendií se otevře v pondělí 26. března 2018 a studenti budou požádáni, aby vytvořili interaktivní scénu v dětském hřišti Swift, který může zažít běžet během tří minut.

Společnost Apple využívá konference Světových vývojářů, aby představila nový software, debutovala nové hardwarové produkty a síť s tisíci vývojáři z celého světa. V letošním roce se očekává, že Apple představí iOS 12, macOS 10.14, tvOS 12, watchOS 5 a nový software pro HomePod.

Apple uspořádá v pondělí 4. června klíčové události, kde získáme první pohled na nové softwarové produkty a možná i nějaký nový hardware. Zvěsti naznačují, že společnost Apple by mohla tuto událost využít k zavedení nových levnějších modelů MacBooku Air a obnovených modelů iPad Pro vybavených s Face ID.

Minulý rok byl prvním rokem, kdy společnost Apple konala svou konferenci na světových vývojářů v Kongresovém centru McEnery v San Jose, Kalifornii, a nikoli v Moscone Center v San Francisku, a zdá se, že nová lokalita bude použita v dohledné budoucnosti.

Apple říká, že vývojáři, kteří nejsou vybíráni k účasti na konferenci, budou moci prožít konferenci prostřednictvím webové stránky Apple Developer nebo pomocí aplikace WWDC pro iPhone, iPad a Apple TV.

Zdroj: macrumors.com