Apple dnes spustil v několika Evropských zemích včetně České republiky a Slovenska možnost platit za předplatné u Applu (to může být Apple Music, iTunes, iCloud,…) pomocí telefonu. Apple tak ke stávajícím způsobům platby, které zatím zahrnovaly pouze platební karty přidal možnost uživatelům, kterým tento způsob nevyhovuje, novou možnost.



Pokud si vyberet možnost platby mobilním telefonem, platba se vám strhne a započítá se do vašeho měsíčního vyúčtování u vašeho mobilního operátora. Poté vám stačí vyúčtování za telefon zaplatit jako obvykle a máte vystaráno. Jak jsme již v úvodu zmínili, služba je funkční i v České republice a na Slovensku. Bohužel vyžaduje podporu operátora a tím je v ČR a SR zatím jen T-Mobile (Telekom). Službu nově najdeme například i ve Velké Británii, v Rakousku, Německu, nebo Francii. Kromě operátora T-Mobile službu v ostatních zemích zajišťují také operátoři Orange a EE.

Pokud máte vhodného operátora a chcete službu využít, stačí když si ji nastavíte v nastavení. Jděte do nastavení –> ťukněte na vaše jméno úplně nahoře –> Platby a doručování –> Ťukněte na platební kartu, kterou máte nastavenou –> Sjeďte úplně dolů –> Změnit platební metodu –> Vyberte „Fakturace u operátora“.

Poznámka: Ačkoliv je v původní informaci zmínka pouze o T-Mobilu, i mně se zobrazuje možnost „Fakturace u operátora“ – a to i přes to, že používám Vodafone.

Zdroj: appleinsider.com