Apple právě na své konferenci představil nový 9,7 palcový iPad pro školy. Apple svému novému iPadu přidal podporu pro Apple Pencil. Apple u tohoto iPadu zachoval stejný design jako u své předchozí generace. Stejná je i velikost displeje – 9,7″. Toto byla vlastnost, kterou doteď měly pouze dražší iPady Pro. Nový iPad nedostal název iPad Pro, ale pouze iPad (9,7).



Nový iPad Pro nabídne také nový procesor. Apple svůj iPad pro školství vybavil procesorem A10, stejným procesorem, který najdeme v iPhonu 7 a 7 Plus. Nová kamera nabídne 8 Mpx rozlišení a na jedno nabítí vydrží až 10 hodin. Apple taktéž zveřejnil video zobrazující nový iPad. Podívat se na něj můžete níže. Tento iPad by měl nabídnout nekompromisní výkon a to hlavně v porovnání s jeho hlavními konkurenty – Chromebooky a také normálními PC. Apple bude nový iPad prodávat opět ve dvou variantách – Wifi a Cellular LTE. Cena bude u nového iPadu startovat stejně jako u předchozího budget modelu, tedy na 329 dolarech, což bude v přepočtu na koruny opět 10 990 Kč. Zajímavá je však cena pro školy. Apple totiž školám nabízí speciální cenu – 299 dolarů.

Hned jakmile budeme vědět více, budeme vás informovat.
AKTUALIZACE: Nový iPad se začně prodávat už dnes a doručovací doba by měla být do týdne.
AKTUALIZACE: Ceny v Česku startují už na 8 900,- a za nejdražší verzi s Cellular připojením a 128 GB pamětí zaplatíte 14 990,-. Apple bude prodávat dvě paměťové varianty: 32GB 128 GB. Kompletní přehled cen najdete zde.

https://www.youtube.com/watch?v=ckEnOBpksGs