Akcie Apple klesly o 1,7% při obchodování před uvedením na trh. CNBC uvádí, že společnost očekává, že získá zhruba o jednu miliardu dolarů méně než je očekávání analytiků.



TSMC ve čtvrtek uvedla, že její prognóza výnosů za druhé čtvrtletí činí 7,8 až 7,9 miliardy dolarů oproti odhadům Wall Street, které jsou 8,8 miliardy dolarů. TSMC je jediným dodavatelem čipů řady A používaných v iPhone a iPad. Společnost konkrétně uvedla zmenšující se poptávku na trhu po dražších telefonech, což zdůraznilo stávající obavy prodeje iPhone X, který byl nižší než Apple očekával. Nicméně, zatímco prodej může být nižší, zisky nižší nejsou, podle nedávné analýzy – iPhone X zachytil celých 35% z celkového zisku průmyslu telefonů v posledním čtvrtletí loňského roku.

Úspěchy TSMC jsou silně svázány s Apple. Její vedoucí postavení nad Samsungem v stále menších procesech je hlavním důvodem pro vítězství v podnikání společnosti Apple. Společnost pracuje na čipech 5nm pro rok 2020 a 3nm pro rok 2022. TSMC také údajně spolupracuje se společností Apple na displejích microLED, u nichž se očekává, že nakonec nahradí OLED.

 

Zdroj: 9to5mac.com