Jako součást zprávy o stavu životního prostředí v roce 2018 Apple představila svého recyklačního robota nazvaného Daisy. Ta je vylepšenou verzí Liam. Je menší, rychlejší a účinnější.



Přestože se Apple tímto snaží ještě zvýšit svou snahu o lepší životní prostředí, v řadách některých lidí jde jen o nástroj, jak zamést stopy. Společnost Greenpeace totiž vydala oficiální zprávu, ve naznačuje, že by se Apple měl zaměřit spíše na prodloužení životnosti produktu než na jeho recyklaci.

Gary Cook, analytik společnosti Greenpeace Senior, uvedl ve svém prohlášení, že Apple potřebuje pracovat na návrzích výrobků, které by lépe vyhovovaly inovacím a opravám, což umožňuje zařízení používat delší dobu. Zároveň také tvrdí, že zákazníci jasně chtějí, aby jejich zařízení zůstala delší dobu.

Kromě kritiky ale Greenpeace poděkovala Applu za snahu snížit emise skleníkových plynů ve srovnání s konkurenty. Samsung například získá pouhé procento energie z obnovitelných zdrojů, což je ostrý kontrast s operacemi společnosti Apple, které nyní provozují 100 procent obnovitelné energie.

Zdroj: macrumors.com