Organizacím, které se snaží aktualizovat zařízení na systém iOS 11.3 a používají Jamf Pro 10.3, se stalo, že produkty společnosti Apple jsou v „neúspěšné smyčce“ a již neodpovídají na žádné další příkazy, uznal Jamf.



„Zařízení aktualizovaná na iOS 11.3 vracejí novou odpověď, která neodpovídá dokumentovanému protokolu společnosti Apple,“ uvedla společnost ve fóru. V reakci na to pracuje na aktualizaci pro Jamf Pro, která by měla správně reagovat na iOS 11.3. Do té doby společnost doporučuje lidem, aby se vyhnuly používání funkce aktualizace softwaru MDM. Oprava by měla být připravena v nadcházejících dnech. Zařízení ručně aktualizovaná na systém iOS 11.3 stále reagují na příkazy Jamf.

Software společnosti Jamf umožňuje lidem aktualizovat a spravovat produkty společnosti Apple hromadně, nikoli individuálně aktualizovat každý. To bylo nejprve vyvinuto pro University of Wisconsin. Dnes je však tento software používán velkým počtem organizací, takže chyby jsou problém nejen pro organizace, kterých se to týká, ale i pro Apple, protože by mohly narušit přijetí aktualizací iOS.

iOS 11.3 byl vydán 29. března, a nabídl především novou funkci monitorování baterie iPhone. Přinesl také podporu pro aplikace postavené na platformě ARKit 1.5, nové animoji a funkci umožňující uživatelům vidět jejich zdravotní historii prostřednictvím aplikace Zdraví. Lidé, kteří se již pokoušeli používat Jamf Pro k aktualizaci zařízení iOS a potřebují okamžité řešení, mohou ručně vymazat hardware a nastavit nový, než bude oprava hotova.

Zdroj: appleinsider.com