Apple není žádným nováčkem, pokud se jedná o soudní spory, které tvrdí, že výrobce iPhonů porušil jejich patenty. Nejnovější z nich pochází od korejské společnosti, která tvrdí, že má patent na jeden klíčový aspekt Touch ID.



Korea Herald uvádí, že Firstface oznámil svůj záměr podat žalobu. CEO Jung Jae-lark zaregistroval v roce 2011 své vlastní patenty ve více zemích včetně Koreje, Japonska a Spojených států na řešení, které uživatelům umožňuje odemknout domovskou obrazovku telefonu pomocí otisků prstů. Shim uvedl, že navrhl, aby společnost Apple licencovala patent z Firstface, Apple ale odmítl tak učinit. Říká se, že společnost se rovněž zaměřuje na firmu Samsung. Ve své zprávě se uvádí, že žaloba již byla podána.

Společnost Firstface také uplatňuje nároky na patenty v oblasti rozpoznávání obličeje, čímž otevírá možnost, že společnost může také obvinit Apple z porušování patentu pro Face ID. Zpráva společnosti Business Korea naznačuje, že Firstface může být také patentovým trollem. Patentové trolly jsou společnosti založené výhradně za účelem nákupu patentů a poté zahájením soudních procesů za údajné porušení. Posledním příkladem bylo odškodnění 502,6 milionů dolarů za údajné porušení patentů společnosti VirnetX v aplikacích FaceTime, VPN a iMessage.


Zdroj: 9to5mac.com