Ve snaze oživit jeden z nejzanedbávanějších hudebních žánrů – Country – Apple oznámil plány na vytvoření nového týmu v epicentru tohoto stylu, Nashville. Tým je veden Jayem Liepisem, který předtím pracoval pro iTunes.



Ve skutečnosti se uvádí, že Apple chce více komunikovat  s umělci, manažery, skladateli a celou touto komunitou. Kancelář se otevře později v letošním roce a bude konkurovat těm, kteří již ve městě jsou, tedy Spotify a Amazon Music. Leipis údajně nyní pomáhá zajistit exkluzivní song od Jasona Aldeana. Apple Music zatím má silné zaměření na rap, hip-hop a R&B a obsahuje skutečné hity, jako jsou v současné době nejnovější songy od J. Cole a Weeknd.

Současně se Country hudba ukázala jako nesmírně populární. Apple uvedl, že streamování tohoto žánru vzrostlo v roce 2017 o 66 procent a že jeho rozhlasová stanice „Pure Country“ je vlastně druhá nejpopulárnější. Žánr je nejoblíbenějším v běžném rozhlasu, ale jeho fanoušci se pomalu začali objevovat i zde. Pro srovnání v loňském roce to představovalo jen 6% streamingů na vyžádání – dále 19,3% pro rock a 22% pro hip-hop.

Zdroj: appleinsider.com