Apple letos vydá pravděpodobně 3 nové modely iPhone, dva s OLED displeji a jeden s LCD displejem, což vede k průměrné prodejní ceně za fiskální rok 2019, podle nové zprávy analytika.



Zpráva Stevena Milunoviche z UBS, kterou získala společnost AppleInsider, uvádí dva scénáře pro stanovení cen nové generace iPhone. První model by měl mít 6,4-palcový OLED displej a stát by měl 1 099 dolarů, druhý model by měl mít 5.8-palcový OLED displej a dostupný by měl být za cenu 999 dolarů, třetí 6,1-palcový model s LCD displejem, by měl stát 750 dolarů. Důležité je, že zpráva předpovídá, že 70 procent uživatelů utratí v letošním roce 700 dolarů nebo více za svůj iPhone.

Předpovědi cen zařízení a jejich velikosti jsou v souladu s předpoklady ostatních analytiků, například předpoklad Amita Daryanani z RBC, který očekává tři nové modely, včetně jednoho 6.1-palcového s LCD displejem. Zpráva také ukazuje cenové schéma pro starší modely jako jsou iPhone 8, 8 Plus, 7, 7 Plus a SE a vychází z prodeje za celý rok. Milunovich také v únoru předpovídal, že Apple oznámí své nejlepší čtvrtletí vůbec; společnost skutečně zveřejnila čtvrtletí s nejvyšším příjmem.

Zdroj: appleinsider.com