Při vydání nového zařízení musí firmy sdílet podrobnosti s FCC. Podle dokumentu, které Apple sdílel pro iPhone X v září roku 2017 se zdá, že bylo plánováno vydat iPhone X ve zlaté barvě, která nebyla nakonec uvolněna.



V dokumentu, který byl znovu předložen v září, je několik obrázků zlatého iPhone X z několika úhlů. Zlatý odstín iPhone X se zdá být podobný zlaté barvě iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Další dokumenty naznačují, že Apple připravil dokumenty pro FCC v červenci, což odpovídá tomu, že fotografie byly pořízeny několik měsíců před představením iPhone X v září. Zatímco mnoho dokumentů bylo k dispozici brzy po vydání, externí fotografie a další citlivé údaje podléhaly šestiměsíční doložce o důvěrnosti, která vypršela až v nedávné době.

Před vydáním iPhone X většina zpráv skutečně naznačovala, že se objeví ve třech barvách. Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo například uvedl, že společnost Apple zaznamenala problémy s iPhone X Blush Gold. Je tedy možné, že rámeček z nerezové oceli zlata způsobil problémy. Bez ohledu na důvod, Apple vydal iPhone X pouze ve stříbrné a šedé barvě. Není jasné, zda má Apple ještě plány vydat zlatý iPhone X, ale nedávné zprávy spekulovaly, že Apple ho může představit ve snaze zvýšit prodej.

Zdroj: macrumors.com