Apple začne vyrábět iPhone 6s Plus v Indii – navzdory tomu, že zařízení je téměř tři roky staré. Wistron, výrobce iPhone pro Indii, vytvořil linku pro výrobu 6s Plus v jeho zařízení v Bengaluru, kde se v současné době vyrábí iPhone SE.



Výroba údajně začne v příštích několika týdnech. Zatímco by se mohlo zpočátku zdát nepravděpodobné, že by v roce 2018 došlo k výrobě 6s Plus, telefon je stále technicky v moderním sortimentu společnosti Apple. IPhone 6s podle odhadů představoval v Indii až třetinu prodeje iPhone v roce 2017. Manažeři citovaní v časopisu Times naznačili, že náklady na 6s Plus by se mohly snížit o 5 až 7 procent díky místní výrobě. Společnost také říká, že jedná s výrobci komponentů, jako je Foxconn, o rozšíření své přítomnosti v Indii.

Apple již přidal dva další dodavatele, a to Salcomp a Shenzhen YUTO Packaging Technology, což společnosti umožnilo zajistit baterie a nabíječky. V Indii nyní existuje pět dodavatelů, oproti minulému roku, kdy měl Apple pouze jednoho. Kromě získání dovozních poplatků může místní výroba také pomoci připravit cestu pro první Apple Store. Obchodníci s jednou značkou, jako je například společnost Apple, musí obvykle splňovat požadavek na získání 30% zdrojů.

Zdroj: appleinsider.com