Nový modulární Mac Pro, který by konečně naplnil očekávání profesionálů (i když jej už letos napůl naplnil iMac Pro) byl ještě do nedávna veřejným tajemstvím. Apple se k jeho profesionálnímu stroji naposledy vyjádřil asi před rokem, když se zmínil, že nový Mac Pro spolu s profesionálním displejem je na cestě. Teď je to ale vůbec poprvé od té doby, co Apple poskytl podrobnosti.



Redaktor serveru TechCrunch – Matthew Panzarino se nedávno vydal do Apple Campusu. Tým zodpovědný za vývoj nového Macu Pro jej ubezpečil, že usilovně pracuje na novém Macu Pro tak, aby splnil přesně očekávání své cílové skupiny. Panzarinovi bylo sděleno, že nový Mac Pro rozhodně dříve než v roce 2019 nedorazí, jelikož je stále ve fázi vývoje.

„Chtěli bychom být transparentní a komunikovat otevřeně s naší komunitou, aby naše cílová skupina věděla, že nový Mac Pro skutečně dorazí. Není to však nic pro letošní rok.“ Apple chce, aby jeho zákazníci věděli, že Mac Pro skutečně letos čekat nemají. Díky tomu může pomoct zákazníkům, kteří váhají nad koupí iMacu Pro vzhledem k očekávání Macu Pro, s jejich rozhodováním.

Panzarino nakonec dodal, že si nemyslí, že se Apple k novému modulárnímu Macu Pro vyjádří letos na WWDC. Spíše si myslí, že o něm až do příštího roku opět neuslyšíme. Mac Pro by měl mít oproti letošnímu iMacu Pro výhodu právě ve zmíněné modularitě, díky které bude moci časem komponenty vyměnit za nové. Apple se už v minulosti vyjádřil, že „trash can“ konstrukce u stávajícího Macu Pro je v podstatě praktický nesmysl.

Zdroj: macrumors.com