Jablečná společnost v roce 2017 vydala patentovou přihlášku s názvem „systém pro sledování očí“. Apple se snažil přijít na to, jak detekovat pohyby očí displejem, a to zejména při používání virtuální reality, kdy by uživatelé mohli lépe komunikovat s umělým prostředím. Systém pro sledování očí by tohle vyřešil.



Technologie systému pro sledování očí existuje u jiných zařízeních. Spoléhají na kameru a infračervený vysílač směřující na obličej uživatele či zrcadlo, které jej odráží v úhlu 90 stupňů. To ale nestačí. Oči se především používají jako hlavní vstupní prvek pro komunikaci mezi uživatelem a počítačem.

Jak tuto koncepci přizpůsobit sluchátkům VR a AR? Infračervený snímač, kamery a další potřebné prvky přemístit z boční strany soupravy před uživatele. Infračervené světlo by bylo odráženo tak, aby zjistilo polohu jeho očí.

 

 

Přidání systému sledování očí do VR a AR sluchátek by přineslo vylepšení. Takto by se totiž zpřesnil pozorovací úhel a prostředí ve virtuální realitě by bylo ostřejší, hlubší a realističtější.

 

Zdroj: appleinsider.com