Nintendo tento týden představil novou hru, která bude k dispozici pro iOS a Android zařízení letos v létě. Hra se bude jmenovat Dragalia Lost a byla vytvořena prostřednictvím partnerství s japonským mobilním vývojářem Cygames.



Je popisována jako zcela nová originální akční RPG hra pro telefony. K dispozici zatím není mnoho informací o příběhu hry nebo o tom, jak se bude hra ovládat. Nicméně japonská webová stránka zveřejnila trailer, který ukazuje pár herních postav a záblesky pohledů z hry. Do hry se mohou předběžně registrovat uživatele v Japonsku, Tchaj-wanu, Hong Kongu a Macau. Platební systém hry je také neznámý, ale předchozí aplikace od Cygames jsou závislé na japonském populárním systému „gacha“, který nabádá hráče, aby utráceli reálné peníze za herní měnu, kterou mohou využít k odemknutí náhodných položek.

Pokud jde o platbu, většina ostatních her od Nintendo byla zatím závislá na systému free-to-play, který pomohl dostat hru Heroes Fire Emblem na pozici nejúspěšnější mobilní hra Nintendo. Nové partnerství s Cygames potvrzuje předchozí fámy, že společnost hledá další herní vývojáře poté, co bylo zrušeno jeho partnerství s DeNA. DeNA pomohla Nintendo vydat například Miitomo, Super Mario Run nebo Animal Crossing: Pocket Camp. Další hra, kterou se Nintendo chystá vydat bude Mario Kart Tour. Její start se očekává do března 2019. Draglia Lost bude vydána letos v létě v Japonsku, Tchaj-wanu, Hong Kongu a Macau, následně pak v Severní Americe a Evropě. Nintendo také poznamenala, že získala přibližně 5% podíl v Cygames za účelem usnadnění partnerství.

Zdroj: macrumors.com