Apple pracuje na výkonných brýlích, které budou podporovat jak rozšířenou realitu, tak aplikace virtuální reality, podle interního zdroje, který promluvil s CNET. Brýle mají kódové označení T288, obsahují 8K displej pro každé oko.



Brýle se budou připojovat ke speciálnímu boxu s vysokorychlostní bezdrátovou technologií krátkého dosahu nazývanou 60GHz WiGig. Box bude napájen z vlastního procesoru, který bude výkonnější než cokoliv, co je v současné době k dispozici, zároveň bude podobný vlastním čipům, které bude Apple používat v budoucích počítačích Mac. V současné době se tento box podobá počítači ale nebude to skutečný počítač. Používal by bezdrátovou technologii nazvanou 60GHz WiGig.

Ve verzi druhé generace by byla zvýšená rychlost a rozsah. Uživatelé nebudou muset v místnosti instalovat speciální kamery, které by detekovaly jejich polohu, jako u některých dostupných VR brýlí. Veškerá technologie bude zabudována do brýlí a boxu. Dřívější zprávy naznačují, že Apple pracuje na řadě prototypů virtuální a rozšířené reality pomocí tajné výzkumné jednotky, ale poslední informace byly specifické pro řadu inteligentních brýlí s rozšířenou realitou. Není jasné, zda jsou inteligentní brýle zmíněné v předchozích zprávách stejné jako právě tyto.

Apple se silně soustředil na rozšířenou realitu s uvedením ARKit do iOS 11 a CEO společnosti Apple Tim Cook několikrát uvedl, že se domnívá, že rozšířená realita je důležitější než virtuální realita. Také připustil, že virtuální realita má zajímavé možnosti využití pro vzdělávání a hraní her. Apple tvrdí, že cílem je vydání těchto brýlí v roce 2020, ale zdroj společnosti CNET varuje, že práce na zařízení jsou v raných fázích a plány by mohly být změněny nebo úplně zrušeny.

Zdroj: macrumors.com