První generaci oznámil generální ředitel Apple Tim Cook v září 2014, spuštěn prodej byl 24. dubna 2015. Druhá generace Apple Watch, která byla vydána v září 2016, obsahuje dvě úrovně: Apple Watch Series 2 a Apple Watch Series 1; dostupné v hliníkovémocelovém nebo keramickém provedení. Všechny generace nabízejí velikosti 38 a 42 mm s vyměnitelným řemínky.



Apple Watch je řada chytrých hodinek vyvinutých, navržených a prodávaných společností Apple Inc. Zahrnuje sledování kondice a schopnosti zaměřené na zdraví s integrací s iOS a dalšími produkty a službami společnosti Apple. Hodinky využívají vlastní systém watchOS, díky tomu je možné do nich instalovat aplikace z App Store. Původní generace přístroje byla k dispozici ve čtyřech variantách: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Hermès a Apple Watch Edition; dostupné v hliníkovém, ocelovém nebo zlatém (pouze u Apple Watch Edition) provedení.

Apple Watch spoléhají na bezdrátově připojený iPhone, aby mohly provádět mnoho svých výchozích funkcí, jako je volání, čtení a psaní textových zpráv, zobrazování notifikací, používání Siri nebo poslouchání hudby. Je kompatibilní s modely iPhone 5 nebo novějšími, se systémem iOS 8.2 nebo novějším, pomocí Wi-Fi nebo Bluetooth.