Společnost Apple dnes představila edici(PRODUCT)RED iPhone 8 a iPhone 8 Plus, která bude k dispozici na objednávku na Apple.com od úterý 10. dubna v 5:30 tichomořského času a v Apple Store od 13. dubna.



Nové modely budou k dispozici v kapacitách 64 GB a 256 GB za stejnou cenu jako ostatní modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus ve standardních barvách, tedy 23 990 Kč nebo 28 490 Kč. Zářivá červená povrchová úprava skleněného dílu je doplněna červeným hliníkovým pláštěm, stříbrným logem Apple a černou přední částí. Možnost objednávek začíná v úterý 10. dubna v 5:30 hodin v Pacifiku. V Apple Store a dalších autorizovaných prodejnách bude tato edice dostupná 13. dubna ve Spojených státech, Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Hongkongu, Japonsku, Novým Zélandu, Singapuru, Jižní Koreji a Spojeném království.

V Brazílii, Dánsku, Irsku, Itálii, Malajsii, Mexiku, Nizozemsku, Norsku, Rusku, Saúdské Arábii, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Tchaj-wanu, Spojených arabských emirátech a dalších regionech, Kolumbii, Indii, Izraeli, Turecku a dalších regionech bude dostupná v květnu. Apple také představil nové (PRODUCT) RED kožené pouzdro Folio na iPhone, které bude k dispozici od úterý 10. dubna na Apple.com, Apple Store.

Viceprezident Apple pro produktový marketing Greg Joswiak uvedl: „Tato speciální edice  obsahuje úžasnou červenou a černou barevnou kombinaci a také nabízí zákazníkům příležitost ovlivnit boj proti šíření HIV a AIDS. iPhone 8 a iPhone 8 Plus zlepšují vše, co milujeme na iPhone, včetně displejů Retina HD, které jsou krásnější než kdy předtím, mají nejsilnější a nejchytřejší čip v telefonu A11 Bionic a pokročilejší fotoaparáty pro neuvěřitelné fotografie a videa. Jsme hrdí na to, že podporujeme tento projekt a doufáme, že si zákazníci budou myslet, že je to tak výjimečné, jako my.“

Zdroj: macrumors.com