Kdokoliv kdo kdy aktualizoval software Apple Watch jistě ví, že se nejedná o žádnou rychlovku. Každá nová aktualizace nejen WatchOS přináší různé novinky, které si rozhodně nechcete nechat ujít. Bohužel – doba, kterou aktualizace zabere je opravdu velká a spoustu uživatelů tak od aktulizace úplně odradí. I já osobně při aktualizaci mých Apple Watch vždy vybírám čas, kdy jistě vím, že je následující hodinu nebudu potřebovat. V tomto návodu vám však prozradíme, jak čas, který si aktualizace vybírá, jednou provždy výrazně zrychlit.



Hodinky Apple Watch používají pro komunikaci s vaším iPhonem primárně technologii Bluetooth. Stejně tomu je i při aktualizaci. Aktualizační soubory však narozdíl od iPhonu nejsou uloženy přímo v zařízení, ale ukládají se právě ve spárovaném iPhonu. Tím pádem, ve chvíli kdy spustíte aktualizaci skrze aplikaci Watch na vašem iPhonu, se teprve začnou soubory odesílat do hodinek. To však znamená, že stovky megabajtů až gigabajty dat se musí odeslat přes technologii, která na přenos takových objemů dat není vůbec určena.

Apple používá technologii Bluetooth pro komunikaci s telefonem z důvodu menší energetické náročnosti. Důvod, proč však nevyužít Wi-Fi alespoň pro aktualizaci, kdy musí být hodinky minimálně z 50% nabité mi moc nedává smysl. Naštěstí je tu řešení, kterým celou situaci můžete obejít. A je ním právě možnost využít pro přenos Wi-Fi. Jak na to?

  1. Otevřete aplikaci Watch na vašem iPhonu
  2. Vyberte možnost „Obecné“
  3. Vyberte „Aktualizace softwaru“
  4. A nakonec „Stáhnout a instalovat“.
  5. Ve chvíli, kdy aplikace zobrazí předpokládaný zbývající čas pokračujte na krok 6, do té doby počkejte
  6. Teď přejděte do nastavení a vypněte Bluetooth. Je důležité, abyste tento krok provedli přes nastavení, neboť od iOS 11 přepínač Bluetooth v ovládacím centru pouze znemožní komunikaci s novými zařízeními. Komunikace s Apple Watch by však pokračovala i dále.
  7. Vraťte se zpátky do aplikace „Watch“ na stránku „Aktualizace softwaru“.
  8. Objeví se okno s upozorněním, že byste měli zapnout Bluetooth. Tapněte na „Zrušit“, Bluetooth nezapínejte.
  9. V tuto chvíli se hodinky pokusí připojit na vaši domácí síť a jestliže je váš iPhone i hodinky na stejné síti, za chvíli spolu začnou komunikovat přes Wi-Fi, která je nejen mnohem rychlejší, ale také mnohem stabilnější. Jelikož přenos probíhá v rámci lokální sítě, na rychlosti vašeho internetového připojení vůbec nesejde. Krátce po navázání spojení by mělo dojít k obrovskému snížení zbývajícího času.
  10. Ve chvíli, kdy aplikace zobrazí hlášku „Připravování“, znamená to, že přenos byl již dokončen a instalační balíček se nyní rozbaluje v hodinkách. Aktualizace za malou chvíli začne.
  11. Jakmile je aktualizace stažená, znovu spusťte Bluetooth a otevřete aplikaci „Watch“. Tentokrát na stránce „Aktualizace Softwaru“ tapněte úplně dole na „Instalovat“.

Hotovo! Věříme, že vám tento návod pomohl a pomůže i v budoucnu. Dokáže totiž výrazně urychlit proces aktualizace a vy tak budete moci vaše hodinky dříve používat. Sledujte AppleNovinky.cz i pro další tipy, triky a návody!

Zdroj: idownloadblog.com