Práce pro Apple je pro spoustu lidí splněným snem. Spousta z nich se ale nedokáže představit, jak vlastně běžný den prodejce v Apple Storu vypadá a co všechno obnáší. Díky svědectví třech bývalých zaměstnanců tak můžete nahlédnout.



Zaměstnanec nezná slovo „Ne“

Za žádných okolností nemůže zaměstnanec říci svému zákazníkovi ne. Věta typu „Ne, nemohu vám s tímto problémem pomoci,“ nesmí v Apple Storu nikdy zaznít. Podobné přirovnání lze použít jako vyslovení sprostého slova v kostele.

Pro tajné informace jděte jinam

Spousta lidí si myslí, že prodejci v Apple Storu jsou tou pravou osobou, která jim řekne, jak vlastně bude příští iPhone vypadat. Ovšem tak to není. Jeden ze zaměstnanců dokonce vzpomíná na začátek prodeje iPhonu 5. I tak obyčejnou věc jako Lightning kabel Apple poslal tajně. Zabalil je do tehdy standartních krabiček od 30-pinových kabelů.

Pro fotky nahých žen a můžu jedině do Apple Storu

I obyčejný přenos dat ze staršího iPhonu do nově zakoupeného byl den co den jiný. Kolikrát se totiž stalo, že někdo, kdo chtěl přenést fotografie si nezkontroloval, co tam vlastně má. Fotky pánských přirození, erotických videí nebo nahých žen? Klasika.

Vyhrožování na denním pořádku

Ne každý zákazník odejde bohužel spokojený. Prodejci totiž vzpomínají na jednoho z pánů. kterému se nelíbilo, že přenos dat z jeho iPhonu trvá. Začal proto vyhrožovat, že ve svém batohu má bombu a vyhodí tak celý Apple Store do povětří.

Reklamace

Bohužel i produkty od Applu se rozbíjí. To pravděpodobně naštvalo jednoho ze zákazníků, který do Apple Storu přinesl sáček plný různých součástek iPhonu. Ten prodejci sdělil, že iPhone nefungoval správně, tak do něj začal střílet svou puškou. Chtěl vrátit peníze.

Druhý více úsměvný je případ podivína, který se rozhodl přijít nechat opravit svůj iPhone. Tvrdil totiž, že se dovnitř telefonu dostal mimozemská tekutina, zatímco ho unesli obyvatelé z jiné planety.

V Apple Storu jako doma

Přestože při loučení se zákazníkem nejčastěji padla věta „Přijďte zas.“, prodejci to vážně nemysleli. Během dne se totiž objevila v Apple Storu řada lidí, kteří si s produkty Applu pouze hráli a nic nekoupili. Prodejce ale nemůže „nové obyvatele“ vyhodit.

Na denním pořádku byl i příchod bezdomovců, které tak u iPadů a jiných zařízení trávili svůj nekonečně volný čas. Jeden z nich si dokonce rád prohlížel fotografie Mily Kunis. Pro zaměstnance bylo těžké reagovat, když kdokoli přišel a stěžoval si, že dotyčná osoba je cítit.

Zdroj: thrillist.com