Soukromý učitel měl propracovaný plán při kterém použil FaceTime a kožené Bluetooth sluchátka, aby pomohl čínským studentům podvádět u zkoušek z angličtiny, matematiky, fyziky a chemie.



Channel NewsAsia (prostřednictvím Gizmodo) vysvětlil, jak systém funguje. Tan, který se zaregistroval pro GCE O-Levels, také seděl u zkoušek. Měl na přední straně své blůzy iPhone a plášť, aby ho skryl. Jakmile začala zkouška, Tan se spojil přes FaceTime s Pohem a Fengem, kteří byli přítomni v prostorách Zeuse a poskytli mu živý přednes ze zkoušek. Potom se pokusil najít odpovědi na otázky a zavolal každému ze šesti studentů a četl jim na ně odpovědi. Studenti obdrželi hovory na telefonech s připojením Bluetooth ve sluchátkách.

Toto pokračovalo od 19. do 24. října 2016, kdy si pozorovatel všiml neobvyklých zvuků pocházejících od studenta Chen Yi, který seděl u zkoušek z angličtiny na střední škole Tampines. Po zkoušce byl vzat stranou a požádán o odstranění vesty, pod níž byl nalezen mobilní telefon. Na něm se také objevilo zařízení Bluetooth a kožené pouzdro. Tan Jia Yan se přiznal k 27 podvodům. FaceTime zaznamenala spíše pozitivní formy neobvyklého použití. V únoru byla připočítána záchrana života jedné ženy a používá se také v nemocničních JIP, aby pomohl rodičům kontaktovat své velmi nemocné děti.

Zdroj: 9to5mac.com