Huawei není v kopírování designu výrobků od Applu žádným amatérem. Zatímco před několika týdny představil v Paříží svou vlajkovou loď silně se podobající iPhonu X, nyní se rozhodl pokročit o level dál. Dceřiná společnost Honor přichází s vlastním notebook s názvem MagicBook.



Přestože se společnost inspirovala designově právě u Applu a jeho MacBooku, vnitřnosti jsou jsou jiné. To ale neznamená, že by se měl Honor MagicBook stydět.

MagicBook je dodáván s 8. generací procesorů Intel – verze i5-8250u a i7-8550u, oba nabité 8 GB RAM a 256 GB SSD (SATA). Obě verze jsou spojeny s GPU Nvidia MX150 s 2 GB vyhrazenou pamětí GDDR5. Hliníkové tělo má tloušťku 15,8 mm a váží 1,47 kg.

CPU a GPU sdílejí jeden ventilátor pomocí tepelných trubek. Ventilátor nasává chladný vzduch ze tří větracích otvorů a vypouští ven horký vzduch. Uvnitř je poměrně velká 57,4 Wh baterie, která by měla stačit po dobu 12 hodin. Nabíjí se přes USB-C – od 0% do 70% za hodinu.

Fotografie z představení MagicBook:

Kabely a různé redukce můžou majitelé Huawei a Honor telefonů nechat schované. Aplikace Magic-Link bude přenášet soubory mezi jejich telefonem a notebookem.

Honor MagicBook má 4 reproduktory s Dolby Atmos a duálními mikrofony. Na boku je čtečka otisků prstů, která dokáže odemknout notebook v 0,9s. Doba spuštění je 7,6s.

Model s procesorem Intel i5 začíná na 800 USD, silnější verze si7 je o 110 dolarů dražší. Přesto se jedná o velmi zajímavou cenovku. MagicBook se objevil i na stránkách českého e-shopu Alza.cz.

Zdroj: gsmarena.com