Huawei dnes představil v Paříži svojí novou vlajkovou loď s označením P20 a P20 Pro. Ovšem to co bylo minulý rok hojně iPhonu X všemi vytýkáno jako vrchol nevkusu, o půl roku později Huawei potvrdil jako krok, který prostě nesmí chybět ani na jejich vlajkové smartphonu.



Výřez v displeji, kde jsou umístěny čočky fotoaparátů a senzory u iPhonu X (jedním z redaktorů píšící pro Android magazín byl tehdy tento výřez dokonce nazván jako kurvítko), se nyní objevil i na konkurenční značce. Co na to asi řekne tento redaktor, kterého nechceme jmenovat?

Huawei v tom rozhodně nezůstane sám, stejný krok můžeme totiž očekávat i u dalších konkurentů. Pánům z designu to nedalo zase tolik práce, protože zadní strana Huawei P20 také není příliš daleko od iPhonu X.

Jediný přítomný port je pouze USB-C, takže odstranění 3,5mm jacku na sluchátka je také samozřejmostí, přitom P10 ještě jack měl.

Pokud očekáváte důmyslnější k důvodu k výřezu v displeji (např. Face ID), tak jste vedle skrývá totiž pouze foaparát, senzory a sluchátkový reproduktor. Co se týče zabezpečení, tak si uživatelé musí vystačit pouze s otiskem prstu.

Doufejme, že alespoň fotoaparát není tak velký propadák jako u Huawei P10, kde se sice také chvástají světelností objektivu Leica, ale kvalita fotografií vedle iPhonu je přímo otřesná (porovnávání proběhlo před pár dny).