Dobrou zprávou je, že byl vytvořen jailbreak iOS 11.3. Špatnou zprávou je, že nenabízí nic, co by široká veřejnost mohla využít, takže jeho vydání není jisté. Čínský hacker, který se jmenuje Qixun Zhao, uvedl na Twitteru že má nový jailbreak pro iOS 11.3.



Jeho příspěvek mluví za vše: „Jailbreak na nejnovější verzi iOS 11.3“. Zveřejnil také několik snímků obrazovky na podporu svého tvrzení. Ale ty stejné snímky a zbytek jeho příspěvku ukazují, že cílem tohoto projektu bylo získat 30 000 dolarů z programu Microsoft Bug Bounty. Zhao patří do týmu Qihoo 360 Vulcan, který hledá chyby, ale nezveřejňuje podrobnosti o nich. Doposud Zhao neřekl nic o tom, že používá své objevy k tomu, aby vytvořil veřejně dostupný jailbreak iOS 11.3. Jailbreaking je téměř věc minulosti.

Ve dnech vydání prvního iPhone byl operační systém Apple poměrně jednoduchý. Zatímco obsahoval snadné použití, postrádal mnoho funkcí, které lidé chtěli. Řešením bylo nainstalování právě jailbreaků: hackeři našli způsob, jak modifikovat operační systém, takže mohl být nainstalován neautorizovaný software. Ale v dnešní době bylo do iOS přidáno tolik funkcí, že to téměř není potřeba. Potřeba jailbreakingu také klesla díky tomu, že dva ze tří úložišť aplikací tohoto systému se v loňském roce vypnuli. A také proto, protože vytvořit jailbreak pro iOS je nyní mnohem těžší. Trvalo zhruba šest měsíců, než byl vytvořen jailbreak iOS 11. Takže pokud Zhao nevydá jailbreak iOS 11.3, pár lidí nebude potěšeno. Jistě ale ne mnoho.

Zdroj: cultofmac.com