iOS 11 přichází s mnoha novými funkcemi, včetně aktualizace pro multitasking a rozdělení obrazovky. V dnešním článku si ukážeme, jak vyvolat rozdělené zobrazení iPadu v iOS 11.



  • Otevřete aplikaci, která podporuje rozdělení obrazovky. Bohužel neexistuje jasný ani snadný způsob, jak zjistit, které aplikace jsou pro tuhle funkci kompatibilní. Většina aplikací podporujících iPad nyní podporuje i rozdělenou obrazovku.
  • Jakmile je vaše první aplikace otevřená, přetáhněte prstem nahoru ze spodní části obrazovky a vyvolejte dock. Klepněte a přetáhněte ikonu aplikace na pravou stranu obrazovky. Pokud aplikace podporuje multitasking s rozdělenými obrazovkami, uvidíte, že je zobrazen na pravé straně obrazovky. Dojde-li k multitaskingu, uvidíte také malý nub.
  • Pomocí něj můžete úplně přetáhnout sekundární aplikaci z obrazovky nebo ji přemístit ze segmentu 80/20 na 50/50.
  • Chcete-li odebrat aplikaci z rozděleného displeje, jednoduše ji vysuňte, což ji vrátí zpět.

Pokud budete trvale používat dvě stejné aplikace v rozděleném zobrazení, iOS si to bude pamatovat. Takže při příštím spuštění primární aplikace se s ní spustí i druhá. Párování aplikací bude také zapamatováno v multitaskingu. Multitasking lze vyvolat buď pomocí čtyř prstů a posunutím nahoru nebo dvojitým klepnutím na tlačítko Home Button z libovolné obrazovky. Také v systému iOS 11 můžete použít rozdělení 20/80 vs 80/20, což znamená, že sekundární aplikace bude větší než další aplikace. S novými možnostmi multitaskingu v iOS 11 mohou uživatelé dělat na svém iPadu mnohem víc.

Zdroj: 9to5mac.com