Apple teprve nedávno otevřel své nové hlavní sídlo a opustil tak předchozí Apple Campus. Nové prostory ale skrývají spoustu zajímavostí, které moc lidí neví. Jaké to jsou?



Plné parkoviště?

Areál Apple Parku je určen pro více než 12 tisíc zaměstnanců. Přesně od toho se odvíjí i velikost parkoviště, které má obsahovat přesně 14 200 parkovacích míst. Nechybí zde ani 700 dobíjecích stanic pro vozidla jezdící na elektřinu.

Apple musel rozbít prasátko

Cena Apple Parku byla dlouho velkým tajemstvím. Přestože byl cíl vejít se „pouze“ do 3 miliard dolarů, Applu údajně nestačilo ani miliard pět. Nejvíce logicky stála hlavní budova, jejíž cena se vyšplhala na 425 milionů dolarů. Za pozemek společnost dala 160 milionů dolarů a divadlo Steve Jobse vyšlo na 180 milionů dolarů.

Vize Steva Jobse

Podle všeho je futuristický areál taktéž vizí Steva Jobse a i on už v minulosti plánoval podobnou kosmickou loď. Bývalé CEO Applu tedy nezůstalo pouze u Macu a iPhonu.

Je libo posilovna?

Apple Park není pouze místem několika kanceláří a místa pro představení nových produktů. V areálu se nachází také posilovna s plně vybaveným zázemím. Zaměstnanci mohou využít autobusy nebo více než 2000 kol pro přepravu. Nechybí ani kavárna, z nichž tak největší má 3000 míst.

 

Zdroj: idropnews.com