Když společnost Sonos představila nový model Sonos One v říjnu 2017, tak potvrdila, že do roku 2018 dodá reproduktorům Sonos s AirPlay 2. V té době společnost Sonos neuvedla, které z jejích zařízení by podporovaly nový protokol, ale Sonos nabídl některé objasnění ve formě nového příspěvku na svém blogu, který obsahuje detaily o AirPlay 2.



Podle společnosti Sonos bude podpora nativní AirPlay 2 k dispozici na přehrávání přes Playbase, nejnovější verzi Play 5 a Sonos One. Starší reprosoustavy Sonos nepodporují AirPlay 2 samy o sobě kvůli omezením procesoru, ale mohou být spárovány s Playbase, Play: 5 nebo Sonos One, čímž umožní funkci AirPlay 2. Sonos Play: 1 seskupený s Sonosem One například podporuje AirPlay 2.

Platforma a softwarová architektura v některých starších reproduktorů Sonos, jako je Play: 3 a Play: 1, nemají výkon k podpoře AirPlay 2. Originální Play: 1 má například přibližně 1/16 výkonu jeho moderního ekvivalentu, Sonos One. Ale využíváním novějšího hardwaru Sonos jsme schopni zpřístupnit funkčnost AirPlay 2 v celém domě na starých a nových reproduktorech.

Apple dosud nezveřejnil AirPlay 2, přestože byl poprvé představen jako rys iOS 11 v červnu roku 2017. Funkce AirPlay 2 byla zpočátku zahrnuta do iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta, ale před vydání těchto aktualizací odstraněna.

Funkce AirPlay 2 je nyní zahrnuta v systémech iOS 11.4 a tvOS 11.4, ale zatím není jasné, zda budou funkce zahrnuty i do konečné verze softwaru.