Tony Fadell, který pomáhal při vytváření iPodu, se domnívá, že Apple by měl řešit otázku závislostí na telefonech. Bývalý inženýr Apple uvedl, že společnost může tento problém vyřešit pomocí softwaru tím, že umožní uživatelům pochopit více to, jak používají své zařízení.



„Chtějí-li to udělat, měli by uživatelům umožnit sledovat jejich činnost podrobně a napříč všemi zařízeními,“ řekl Fadell. „Měli byste být schopni přesně vidět, jakým způsobem trávíte svůj čas, a pokud chcete, odpovídajícím způsobem změnit své chování.“ Fadell řekl, že jeho řešení bude v podstatě jako digitální měřítko, které bude sledovat čas strávený v aplikacích, prohlížení webu a dalších. Naše data mohou vypadat jako kalendář s naší činností. Lidé by měli snadno vidět, kolik času každý den tráví například v e-mailu. Představte si, že je to jako aplikace pro zdraví, která sleduje metriky, jako je počet kroků, srdeční frekvence a kvalita spánku.

Dodal, že Apple může také nechat uživatele nastavit své zařízení na režim „pouze pro čtení“, není ale zatím jasné, jak by se to lišilo od existujícího režimu Nerušit. Fadell se domnívá, že Apple je zvlášť dobře připravený k řešení tohoto problému a že vložení těchto nástrojů by nebylo obtížné. Naštěstí se zdá, že společnost Apple již pracuje na vylepšených rodičovských kontrolách podobně, jakou Fadell nastínil. Konkrétněji Bloomberg News uvedl, že iOS 12 bude obsahovat nové funkce pro rodiče, aby lépe sledovaly, jak dlouho děti používají aplikace a jejich celkový čas na obrazovce. Tyto nové ovládací prvky by se pravděpodobně rozšířily na zařízení Mac a další.

Zdroj: macrumors.com