Nedávno jsme informovali o WebKitu, který naznačuje, že i na iPhone 5s bude možné mít iOS 12. Na webu 9to5mac se rozhodli podívat se do zdrojového kódu WebKit, aby zjistili, co dalšího by bylo možné najít v budoucích verzích Apple.



Pro ty, kteří to nevědí, WebKit je motorem, který stojí za Safari na platformě macOS a iOS, takže je přirozené, že nakonec napovídá o budoucích funkcích iOS a macOS. Nový kód vložený v březnu zřejmě naznačuje, že v macOS 10.14 nás čeká Dark Mode. Tento kód je navržen tak, aby přizpůsobil vykreslování na základě efektivního vzhledu aplikace. To je také způsob, jakým může macOS změnit vzhled komponentů UI, jako jsou tlačítka a seznamy, založené na prostředcích poskytovaných systémem.

Tam je Dark Mode již přítomný. Celkově to znamená, že Apple pracuje na způsobu, jak změnit celkový vzhled aplikací, i když neexistují žádné přímé odkazy na Dark Mode (ze zřejmých důvodů). Ačkoli to není potvrzené, je to určitě významný nápad, který by mohl přijít v macOS 10.14. Bohužel pro iOS 12 nebylo nic podobného nalezeno.

Zdroj: 9to5mac.com