Nejnovější aktualizace App Store byla od recenzentů mnohokrát pochválena, dnes to ale vypadá, že k chvále se připojili i samotní vývojáři aplikací. Nová zpráva společnosti Sensor Tower totiž naznačuje, že vývojáři zaznamenávají až 800% nárůst stahování.



To se týká konkrétně novinky „Game Of The Day“ nebo „App Of The Day“. Firma se podívala na data od září 2017 (startovací měsíc pro iOS 11 a nový App Store) do dnes.
Během této doby se počet stažení aplikací, které byly uvedeny jako „Game Of The Day“, zvýšil o 802 procent v týdnu, který následuje po této funkci, ve srovnání s týdnem před uvedením funkce. Nicméně je zajímavé, které vydavatelé se Apple rozhodl podporovat.

Sensor Tower ukazuje, že se jedná hlavně o velké vývojáře a vydavatele, kteří jsou podporováni. Doufejme, že se to v budoucnu změní. Dále zjistil, že 13 z 15 nejvýznamnějších vydavatelů získalo od zahájení nového App Store v loňském září alespoň jeden milion stažení v USA. Není divu, že chce Apple vyzdvihnout tyto vývojáře. Mnoho z nich, zvláště herní vývojáři, mají několik populárních aplikací. Takže když jejich aplikace obdrží aktualizaci objeví se právě zde.

Zdroj: 9to5mac.com