V průběhu tohoto týdne se Zuckerberg vyzpovídal před kongresem kvůli žhavému tématu – Cambridge Analytica. Vše začalo omluvou ze strany Zuckerberga s tím, že je potřeba více hlídat, aby nástroje, které Facebook vytvořil s dobrým úmyslem již nebyly zneužity tak, jak byly nyní.



Kongresmani ze Zuckerberga vyždímali úplně všechno. Jejich otázky však i přes to často působí dojmem (alespoň na mě), že tématu sami z praktického hlediska moc nerozumí. Kromě omluvy došlo i na konspirační teorie. Jmenovitě na to, zda je pravda, že Facebook aplikace na pozadí poslouchá, co říkáte a na základě toho upravuje reklamy, které vám zobrazuje. I přes to, že Zuckerbergův tým tuto teorii již dříve vyvrátil, teprve teď Zuckerberg před kongresem, kde z principu musí mluvit pravdu, oznámil, že se jedná skutečně jen o konspirační teorii a Facebook nic takového nedělá.

Dle mého názoru je však nejlepší, když si na celou situaci uděláte názor sami. Celý přenos trval něco málo přes 5 hodin a pokud se chcete dozvědět jen zásadní informace, doporučujeme se vám podívat na zkrácenou verzi níže.