Pokud nenastavíte službu Apple Pay při prvním nakonfigurování nového iPhone a nezvolíte volbu „Nastavit později v aplikaci Peněženka“, zobrazí se v Nastavení oznámení. Analytici a odborníci na uživatelské rozhraní to velmi kritizují.



Když Apple umístí oznámení do aplikace Nastavení, obvykle to znamená, že něco vyžaduje vaši pozornost. Tedy i tehdy, pokud jste zapomněli nastavit službu Apple Pay. Může to být velmi obtěžující, zvláště pokud ji nechcete používat vůbec, tvrdí WSJ. Roger Kay, analytik společnosti Endpoint Technologies Associates, řekl: „Je to skutečně antitrustové chování.“ Expert v UI naznačuje, že to dokonce může porušovat vlastní pokyny společnosti Apple.

Vlastní pokyny společnosti Apple, zveřejněné online pro některá zařízení, doporučují vývojářům, aby minimalizovali tato nastavení a používali jej pouze k uvedení stručných, zásadních informací a atypických změn obsahu. Jeden uživatel uvedl, že ho to obtěžuje natolik, že ho to může vést až ke změně telefonu. Hlavním problémem je, že si lidé neuvědomují, že když při konfiguraci telefonu vyberete možnost „Nastavit později v aplikaci Peněženka“ tak oznámení zmizí. Je třeba mít na paměti, že Apple Pay je mnohem bezpečnější než běžná karta.

Zdroj: 9to5mac.com